Bugün, 30 Nisan 2024 Salı

Yılmaz İMANLIK


OKUMA KÜLTÜRÜ ŞENLİĞİ

OKUMA KÜLTÜRÜ ŞENLİĞİ


Şehirler, fiziki imarlarının yanında kültürel bakımdan da imara ihtiyaç duyar. Nehirlerin üzerine kurulan köprülerin yanında geçmiş-bugün ve gelecek arasında kurulan kültür köprülerinin de medeniyetlerin daha uzun süre yaşamasında önemli bir payı vardır.

Bir şehrin kültürel imarı, içinde yaşayan insanların kitap, dergi, gazete okuması ve okumaya gereken önemi vermesiyle doğru orantılıdır.

Köprüler, binalar önce kafalarda şekillenir sonra hayata geçirilir. Kafada şekillenme ise okumayla olur. Okumaya gereken önemi vermeyen toplumlar ne kadar ışıltılı şehirler kurarsa kursun bir yanları hep eksik kalır. Gıpta ettiğimiz toplumlara baktığımızda yolda, sokakta, plajda hep bir şeyler okuduğunu görürüz. Bizim toplumumuzda ise gençlerimiz maalesef cep telefonu denilen illetten başını kaldıramıyor. Öyle ki araba çarpsa farkında değiller. Cep telefonu hayatımızı nasıl bu kadar esir aldı anlayamıyorum. Kitap okumak, kitaplara masraf yapmak çok değersiz bir uğraş olarak algılanırken cep telefonlarına tonla para veriyoruz. Yani toplum olarak zaman öldürmek için bir de üste para veriyoruz. Kendi zamanımızın ve geleceğimizin katili kendimiz oluyoruz ne yazık ki…

İşte Cumhuriyet İlk –Ortaokulu`nun öncülüğünde başlatılan “Okuma Kültürü Şenliği” son derece önem taşıyor. Bu proje içinde son derece kıymetli ve fedakâr öğretmenlerimiz var. Başta Cumhuriyet İlk-Ortaokulu Müdürü Salih Yalçınkaya ve Türkçe Öğretmeni Uğur Taştan; ilçe AR-GE biriminin değerli öğretmenleri Celal Kurt ve Sait Tuğ; Edebiyat öğretmenleri Ahmet Sezgin, Çakır Ahmet Bilgin ve şahsımın da içinde bulunmaktan mutluluk duyduğu yürütme kurulu bu projenin en iyi şekilde hayata geçirilmesi için sıkı bir çalışma içindeyiz.
Ayrıca kaymakamımız Sayın Fahri Meral ve Milli Eğitim Müdürümüz Suat Arslan da bu önemli projeye destek verip çalışmaları yakından takip ediyor.

Samsun`daki bütün ortaokul öğrencilerini ilçemize davet edip ilçemizin tanıtımına da katkıda bulunmak projenin amaçlarından biri.
Bu proje kapsamında bir öğrencimize bir kitap okutabilmek bizim için büyük bir başarı olacaktır.
Mayıs ayı içerisinde planlanan okuma kültürü şenliği büyük buluşmaya hazırlanıyor. Bu şenlik sadece kitap okuma yarışmasıyla kalmayacak elbette. Birçok değerli yazarımızın imza günü bu projeye ayrı bir renk katacak. Öğrencilerimizin alacağı ödüller de son derece kayda değer.

Bu projenin ilçemizin kültürel imarı için son derece önemli bir çalışma olacağını düşünüyor, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.