Bugün, 30 Nisan 2024 Salı

Hasan ÖZDEMİR


ŞEHİTLİK GARİBANA MI?


Açılım uğruna, çözüm süreci uğ-runa eskiden olduğu gibi yine karakollar basılıyor, yollara ma-yınlı bombalı tuzaklar kuruluyor. Vatan savunmasında olan Mehmetçiklerimiz ve polislerimiz uzaktan kumandalı bombalarla şehit ediliyor. Polislerimiz arkadan vuruluyor, askerlerimiz eş-lerinin ve çocuklarının yanında şaha-det şerbetini içiyor.

Geçmişe göz atalım?Kaç şehit verdik? 10 mu, 100 mü, 1000 mi kaç?

Üstünde pazarlık yapılan bu vatan toprağı için şehit olan binlerce Mehmetler can verirken? Ana-ların çığlıkları? Babaların göz-yaşları? Her biri 1-3 yaşındaki çocuklarla dul kalan genç ka-dınların feryatları kulakları-mızda dün gibi çınlarken...

Hepsi takdiri ilahi. Vatan sağ olsun. ?Devlet güçlüdür, üs-tesinden gelecektir. Gerekirse bütün evlatlarımızı feda ede-riz?şeklindeki otomatik demeç-ler verilirken.

Akıp giden yıllar, kanlı ırmak-lar, ölümler, yıkımlar, kıyımlar, 30 bin kişinin ölümünden sorumlu terörist ba-şı ile yapılan pazarlıklar sürerken?

Teröristler ve destekçileri el üstünde tutulurken, tanık yapılırken, bu ülkenin 25.Genelkurmay Başkanı ve şanlı Türk ordusunun paşaları, subay-ları, yazarlar, milletvekilleri, terör örgü-tüne üye olmaktan tutuklanırken. Kah-ramanlar hain, hainler kahraman ya-pılırken,

Askerlerimizi şehit edenler, okulları yakıp yıkanlar, devlet görev-lilerini kaçıranlar, şehirleri ateşe ve-renler, her istediklerini alırlarken,

Teröristlere birinci sınıf vatan-daş muamelesi yapılıkken, isimleri iki günde unutulan yoksul ailenin çocukla-rı onlar. Sabahın seherinde bir telefon çalar: ?Anne operasyondayız, hakkını helal et.?

Anne, pencereyi açar ve ba-kar gökyüzüne? Şafak sökmek üze-redir? Ağlar? Ağlar? Ağlar? İçine bir ateş düşmüştür. Öğleye doğru gelir şahadet haberi.

Umutlar yitip gitmiştir, hayat-lar parçalanmıştır. Çünkü onlar halkı-mızın fakir çocuklarıdır. Şehitlik, neden hep garibana nasıp oluyor?

Allah yolunda, vatan millet yo-lunda canını feda eden her Müslüman şehit olur. Şehitlik İslam´da büyük bir mertebedir. Allah katında kadir ve kıy-meti çok yücedir.

Bugüne kadar, bu vatan için şehit olan tek bir Cumhurbaşkanı, Baş-bakan, Bakan, Genelkurmay Başkanı, Kuvvet komutanları, paşalar, üst düzey bürokrat, işadamı ve milletvekili ço-cuğuna şehitlik nasip olduğunu hatırla-mıyorum.

Makamı, parayı, ihaleleri, yat-ları, katları, devlet içindeki önemli kadroları hiç kimseye bırakmayanlar, ülkenin hiçbir imkânını yoksul vatanda-şa reva görmeyenler, bu kadar önemli olan ve Kur´an´ la da müjdelenen ?Şe-hitlik? mertebesini neden garibanlara bırakıyorlar anlamış değilim.

Madem Şehitler ve Gaziler Al-lah´ın sevgili kullarıdır, neden anlışanlı siyasetçilerimiz, paşalar ve üst düzey bürokratlarımız, çocuklarını Allah´ın sevgisinden yoksun bırakıyorsunuz?

Elinizi çabuk tutun beyler? Bizler huzurlu bir Türkiye istiyoruz. Ar-tık sen ben kavgasını bir tarafa bırakın. Vatan elden gidiyor. Adamlar, sizi do-ğuda görmek istemiyoruz, diyorlar.