Bugün, 30 Nisan 2024 Salı

M. Yetkin KARAMOLLAOĞLU


TERME`Yİ SEL ALMAYACAK

TERME`Yİ SEL ALMAYACAK


Terme Ziraat Odasını ziyaret eden Valimiz Hüseyin Aksoy, oda çalışmaları ve Terme`nin tarımsal yapısı hakkında bilgilendirildi.
Ziraat Odası yönetim ve meclis üyeleri tarafından sıcak ilgisiyle karşılanan Aksoy, “Tarımcıların arasında bulunmanın mutluluğu içindeyim. Samsun, her konuda tarımda örnek şehir olma yolunda. Bu, son derece gurur verici bir tablo.”dedi.

Ziraat Odası temsilcisi olarak, bölge tarımının arazi kullanma koşullarının güç olduğundan bahsederek ovanın en önemli sorununun sulama olduğunu belirttim. Bunun üzerine kendileri baraj sulama sisteminin getirilmesi için çalışmaların hızlandırıldığını söyledi.
Bizler ise artık Çarşamba`dan gelecek sulama sistemini istemediğimizi söyleyerek “Yıllarca barajdan gelecek suyun yollarını özlemle bekledik. Hasretimiz bir türlü dinmedi. Şu sıralar Bolas Deresi üzerinde yapılacak mini barajın duyumunu almaktayız. Şayet bu gerçekleşirse hem tarımsal hem de içme suyumuz tamamlanmış olacak.”dedim.

Mini barajın gerçekleşeceğinin müjdesini veren Aksoy, “Etüt çalışmaları bitti. Plan proje tamamlanmak üzere. Terme`yi artık sel almayacak. Terme Irmağından gelen çılgın sular ovaya yayılmayacak, Terme`yi tehdit etmeyecek.”dedi.
Ziraat Odası başkanı olarak kendilerine ilçemizdeki ekili dikili arazilerin sıralamasını yaptığımda Aksoy, “Gelin hep birlikte ovadan fındığı kaldıralım. Alternatif ürün uygulayalım.”dedi.
Biz de ovadan fındık bahçelerinin kaldırılması için toprakların dizayn edilmesi ve sulama sıkıntısı giderildiğinde bu konuların gündeme getirilmesinin daha uygun olacağını vurguladım.

Daha sonra valimize Cumhuriyet Mahallesi`nin ortasından geçen, eski ırmak yatağına dökülen ve denize bağlantısı olan Karaboğaz Deresi`nin temizlenmesi konusunu aktardık. Bir türlü bürokratik engelleri aşamadığımızı söyleyerek bu boğazın çeltik üreticilerinin can damarı olduğunu vurguladık.

Bu konunun çok ciddi olduğunu belirten Aksoy “DSi ile görüşerek çözümünü sağlayacağım.”dedi.
Hemen ertesi gün DSİ`nin ekipleri ekipmanlarıyla Karaboğaz`a gelerek temizlik işlemlerine başladı. Valimiz bir geldi, pir geldi. Valimize çiftçilerimiz adına bir kez daha teşekkür ediyorum.
Terme`ye her gelişinde ziyaretlerini bekliyoruz. Terme`nin sahipsizliğini kıracak çalışmalar sonuna kadar sürdürmeye kararlıyız.