Bugün, 30 Nisan 2024 Salı

M. Yetkin KARAMOLLAOĞLU


TEŞEKKÜRLER BAŞKANIM...


Yıllardır gazetecilik yaparım. Hiç kimseye yağ çekmedim. Haksız yere hiç kimseyi eleştirmedim. Yazılarımı hep dobra dobra yazdım. Yerine göre gözümü budaktan sözümü de dudaktan esirgemedim.

Bu haftaki yazımın başlığına bakarak ?Gazeteci kardeşim birilerine sevgi öpücüğü mü dağıtmaya başladın? demeyin.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz´ı yıllardır tanırım. Gazeteciliğimin gençlik yıllarında genel müdürlük yaptığı zamanları çok iyi bilirim.

Başkan Yusuf Ziya Yılmaz, Samsun Büyükşehir Belediye başkanı olduktan sonra, bölgeyi metropol iller yarışına soktu. Yaptığı çalışmaları taktirle karşılıyor, kendini tebrik ediyorum.

Kim nederse desin, hakkında ne söylerse söylesin, gerek çalışmalarıyla gerekse yaptığı hizmetlerle gelecekte ?Samsun´dan Bir Yusuf Ziya geçti? denilecek.
O unutulmayacak ve her zaman dillerde söylenecek, anıları ise gönüllerde yaşayacaktır.

Halkın içinde halk ile kaynaşmayı bilen bir başkandır Yusuf Ziya.

Evet, Benim de başkanıma söyleyeceklerim var.

Değerli başkanımın, köylerin mahalle olmasından sonra yükünüzün arttığını biliyorum. Bu durum size bağlı olan ilçelerin belediye başkanlarını da yordu.

Yusuf Ziya Başkanımın ilçelerde başlattığı projeler kayda değer.

Terme´deki çalışmalardan bahsetmek istiyorum.

Terme´ye örnek olarak yapılan Atatürk ve Çarşamba Caddeleri gayet güzel oldu. Yolun eksik kalan bölümlerinin ise ne zaman tamamlanacağı merak konusu.

Bunun yanı sıra yazın caddelerin durumunun ne olacağını da düşünüyorum.

Yol ile binalar arasında esnafların ve meskenlerin pis suları açıktan caddeye akıtılıyor. Bunlar yazın o güzel caddelerde gezerken pis kokulara neden olmayacak mı?

Yine bu caddelerde binalar arasında, kimi mesken sahipleri ve esnaf, kendince merdivenler yapıyor. Bu da caddedeki bütünlüğü bozuyor.
Cadde üzerindeki meskenlerin ve dükkanların mantolama yapılacağı da belirtilmişti. Bunu da halk sabırsızlıkla bekliyor.

Sayın başkanım, bazı mahallelerde beton çalışmaları yarım kaldı. Bunun da en kısa sürede tamamlanacağını söylemiştiniz. Mahalle sakinleri bu eksikliklerin tamamlanmasını bekliyor.

Terme´ye verdiğiniz destekten dolayı, Terme adına kendim ne kadar teşekkür etsem azdır.

O sahillerimizin güzelliğine el atmanız, ilçemizin turistik yönden gelişmesine vesile olacaktır diye düşünüyorum.

İlçemizde Cumhuriyet Meydanında yaptığınız düzenleme sonrası Samsun´da olduğu gibi Terme´ye de Amazon figürünün konulmasını sizlerden bekliyoruz.

Amaç Amazonların mirasından rant elde etmek. Terme´ye turist kazandırmak. Yapacağınız bu çalışmadan dolayı da şimdiden teşekkür eder, çalışmalarınızda başarılar dilerim.

Allah size uzun ömürler versin değerli başkanım.

Yarınınız bugünden güzel olsun.